Aparate autonome de respirat (SCBA)


Aceaste aparate autonome ofera protectie respiratorie in mediile toxice sau acolo unde exista o deficienta a oxigenului. Greutatea aparatului este distribuita astfel incat reduce stresul si oboseala. Hamurile sunt concepute special pentru a oferi un confort deosebit. Pot fi utilizate ca aparate de lucru in conditii speciale de munca sau pentru operatii de salvare de lunga durata, în zone în care atmosfera este viciată de prezenţa unor substanţe toxice sau concentraţia de oxigen este sub cea normală. Conceput special pentru pompieri si interventii la suprafata. Fabricat din materiale speciale, rezistente la noxe, foc, solicitari mecanice si care nu se încarca electrostatic.
Cunoscute si ca sisteme "SCBA" (Self Contained Breathing Apparatuses), sunt formate dintr-o masca, rezervor de aer comprimat, sistem de reglaj si control.
Aparatul de protectie respiratorie autonom (izolant), cu aer comprimat, are circuit inchis si este de 2 tipuri:
• cu presiune normala in masca.
• cu presiune pozitiva (in cazul acestui model, scade riscul intrarii in masca a aerului toxic din exterior).

În România, detine certificat de conformitate eliberat de Institutului National de Protectia Muncii si aviz tehnic eliberat de Corpul Pompierilor Militari.


Aparate autonome de respirat cu presiune normala

Echipamentul este compus din aparatul autonom de respirat cu presiune normala (care ofera posibilitatea unei respiratii usurate, datorita intrarii aerului in masca doar in momentul inspiratiei), masca faciala si butelie.
Aparate autonome de respirat cu presiune pozitiva

Acest aparat autonom de respirat cu presiune pozitiva (care pe langa asigurarea unei respiratii usurate, scade riscul intrarii in masca a aerului toxic din exterior) mai necesita o masca faciala Panorama Nova si butelie.
Home > Aparate autonome de respirat (SCBA)