Aparate de respirat


Aparatele de respirat sunt instrumente independente ce asigura purtatorului aer proaspat, adecvat respiratiei. Pot fi folosite in toate conditiile de munca si in operatiunilor de salvare. Scafandrerie, salvare, pompieri, echipament de lucru in conditii speciale etc.


Aparate autonome de respirat (SCBA)

Aceaste aparate autonome ofera protectie respiratorie in mediile toxice sau acolo unde exista o deficienta a oxigenului. Greutatea aparatului este distribuita astfel incat reduce stresul si oboseala. Hamurile sunt concepute special pentru a oferi un confort deosebit. Pot fi utilizate ca aparate de lucru in conditii speciale de munca sau pentru operatii de salvare de lunga durata, în zone în care atmosfera este viciată de prezenţa unor substanţe toxice sau concentraţia de oxigen este sub cea normală. Conceput special pentru pompieri si interventii la suprafata. Fabricat din materiale speciale, rezistente la noxe, foc, solicitari mecanice si care nu se încarca electrostatic.
Cunoscute si ca sisteme "SCBA" (Self Contained Breathing Apparatuses), sunt formate dintr-o masca, rezervor de aer comprimat, sistem de reglaj si control.
Aparatul de protectie respiratorie autonom (izolant), cu aer comprimat, are circuit inchis si este de 2 tipuri:
• cu presiune normala in masca.
• cu presiune pozitiva (in cazul acestui model, scade riscul intrarii in masca a aerului toxic din exterior).

În România, detine certificat de conformitate eliberat de Institutului National de Protectia Muncii si aviz tehnic eliberat de Corpul Pompierilor Militari.


Aparate autonome cu circuit inchis (CCBA)

Aparatele de respirat cu circuit inchis sunt seturi autonome ce elimina CO2 din aerul expirat si imbogatesc aerul cu oxigen. Acestea difera de aparatura de respiratie normale deoarece aerul expirat este recirculat si nu paraseste setul. Timpul de utilizare este de pana la 4 ore, dupa tipul aparatului. Ofera utilizatorului protectie in mediile gazoase, chimice sau acolo unde exista o deficienta a oxigenului. Cunoscute si ca aparate "CCBA" (Closed Circuit Breathing Apparatuses)


Aparate de respirat cu furtun de aductie

Operatiile de lucru de lunga durata in zone toxice sau cu deficit de oxigen sunt posibile cu sisteme de aductiune aer. Se pot folosi sisteme de respirat cu aductiune aer proaspat sau sisteme de respirat cu aductiune aer comprimat din reteaua de aer comprimat sau din butelii de aer comprimat.
Unul sau mai multi utilizatori pot fi alimentati simultan, iar echipamentele pot fi folosite pentru o gama variata de aplicatii cum ar fi: intretinere, decontaminare, tratamentul canalelor uzate.

Echipamentul de respirat liber aer curat de le distanta cu masca faciala tip X-plore 6300 EPDM/PMMA sau 6530 EPDM/PC si furtun de 5, 10 sau 20 de metri, conform DIN EN 138, nu necesita echipamente aditionale (Compresor, Conectare la curent electric etc.).
Extrem de economic, fara piese de uzura, pentru mobilitate in utilizare, de exemplu in recipiente, silozuri, canale etc.

Echipamentul este compus din:
1. Harnasamentul ce contine centura cu bretele, furtun de respiratie care se conecteaza de la centura la masca, componenta de legatura rotativa cu cirlig, palnie de absorbtie cu fir de otel, carabiniera, totul in valiza de depozitare.
2. Furtun de aductiune de 5, 10 sau 20m la alegere.
3. Masca.

Home > Aparate de respirat
MultiTest Med Int. cu tuburi Drager
Pret: 8.648,00 Lei